Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © rv

Tienjarenplan om wilde bijen, zweefvliegen en vlinders te redden

Er komt een actieplan voor tien jaar om wilde bijen, zweefvliegen en vlinders in België en Noord-Frankrijk in stand te houden. Dat meldt milieuorganisatie Natuurpunt, partner in het project in Vlaanderen. In tien jaar zullen 35 acties uitgevoerd worden om de wilde bestuivers te helpen.

2 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Christine lievers,verhaaltje,klopt niet ik ben er in geslaagd op 8 jaar tijd het aantal bijen,zangvogels,weidevogels te doen vertienvoudigen, dit zonder hulp van natuurpunt, de hypocrieten,maar door mijn eigendom anders te gaan beheren,met wilde zones en 500 m nieuwe aangeplante mei en sleedoornhagen die ik in november scheer. Geen lessen nodig en ja ik sproei soms, kan niet anders maar wel selectief tegen giftige planten omdat de overheid hun groen niet meer spuit.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Pieter De Potter : het probleem in België is dat de kleine vogels haast bloot moeten nestelen. En het trimmen van hagen in mei en in juni ? En alles moet oh zo proper zijn want wat gaan de buren zeggen ... DAT is de oorzaak van te weinig vogels Ook veel te weinig insectensoorten WANT oh er zou er zo eentje eens op uw arm gaan zitten. We gaan spuiten en nesten vernielen ... Groetjes vanuit wild Frankrijk.