De sledehonden in Groenland lopen niet over een dikke laag ijs en sneeuw, maar ploeteren doorheen (ijs)water.
Volledig scherm
De sledehonden in Groenland lopen niet over een dikke laag ijs en sneeuw, maar ploeteren doorheen (ijs)water. © Twitter

Sledehonden die over water lopen? Klimaatwetenschapper deelt foto van intrieste realiteit

Steffen Olsen, een Deense klimaatonderzoeker, deelt een alarmerende foto via Twitter. Daarop zijn enkele sledehonden afgebeeld in Groenland, hun vertrouwde omgeving. Maar de omstandigheden zijn minder vertrouwd. In plaats van op ijs te lopen, wroeten ze door een natte plas water.

9 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Volgens sommigen is er weer niets aan de hand. Kijk eens rondom u, je kan zelf vaststellen dat er reeds veranderingen zijn.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Alweer een klimaatgekkie die gaat schreeuwen om aandacht terwijl statistieken geheel iets anders aanduiden. Het zijn terugkerende cyclussen die normaal zijn voor moeder aarde.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het profiel van een klimaatslachtoffer : 'ik wist het niet, ik heb het niet zien aankomen, waarom doet de staat niets, ...' Klimaatveranderingen minimaliseren en ontkennen horen ook onder de noemer van dat profiel. Dat zijn dan mensen die bv een garage hebben die onder het huis staat of er nog zo eentje gaan bouwen en bereid zijn drie keer per jaar hun inboedel te vervangen na de zoveelste overstroming.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Klimaat is iets dat over tienduizenden jaren gaat. Er zal altijd wel eens een uitschieter zijn. Ik vraag me altijd af wat als er een afkoeling van de aarde was, een ijstijd. Gaan die "klimaatwetenschappers" dan bewust CO2 in de lucht pompen voor een opwarming?
  • gunther scheers

    5 jaar geleden
    Zo een foto kan altijd nemen in de zomer, vroeger en nu ook