Stad Brussel verkoopt site Eurostadion voor symbolische euro aan bouwfirma

© arch jaspers-eyers

De stad Brussel heeft de hele site van Parking C voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Ghelamco, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag. Uit documenten die de krant kon inkijken, blijkt dat de bouwfirma op de site van het Eurostadion een complex mag bouwen waar het kantoren, hotels, restaurants en lofts mag verhuren. Goed voor meer dan 20 miljoen per jaar.

Ghelamco wil op de site naast het stadion een ovaalvormig complex bouwen, een zogenaamde ‘innovatiecampus’.

De stad Brussel heeft de hele site van Parking C voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Ghelamco. De bouwfirma moet in ruil wel alle kosten dragen voor de bouw van het stadion, de parking en een park. Die investeringen zal het uiteindelijk recupereren dankzij de huurprijs die Anderlecht moet betalen en dankzij een jaarlijkse toelage van 4,1 miljoen euro van de stad Brussel. Voor de parking leggen het Brussels gewest en de stad dan weer 80 miljoen euro bij.

De overheid betaalt niet mee aan de ‘innovatiecampus’, maar het schenkt uiteraard wel dezelfde bouwgrond als die van het Eurostadion. Een cadeau dat op zich al tientallen miljoenen waard is en dat dankzij de toekomstige huuropbrengst nog in waarde zal toenemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen