PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

Volgende week record van 39 graden? “Te vroeg om te voorspellen, maar temperaturen hittegolf lopen op”

Een Amerikaans weermodel van GFS voorspelt tot 39 graden volgende woensdag, wat meteen het warmterecord in ons land zou verbreken. Het KMI volgt echter het Europees weermodel en houdt het op maxima van 37 graden in de Kempen. “Dat is voor ons op dit moment het meest realistische beeld”, bevestigt weerman David Dehenauw.

50 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Rolbrecht, verleden jaar was het 35) in de schaduw en ik heb mijn temperatuurmeter plat op mijn terras gelegd in de zon. De kwikvloeistof is boven de 50° gestegen en mijn meter is nu naar de frieten. @Eric Brack, elke gezonde mens heeft deze temperaturen niet nodig om zich goed te voelen. En ik kan u verzekeren ik ben gezond want ben 55 jaar en nu pas een vaste huisdokter en dan nog voor een simpele liesbreuk en dit door te werken trouwens.
  • Pieter De Ruyter

    5 jaar geleden
    Overdag aan de zee en 's avonds bij de airco ja,maar om te werken wordt het de hel.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    dit betekent minstens 43 à 44 graden in de zon en dan duikt de vraag op hoe zullen de zonnepanelen daar mee omgaan en vooral de onderliggende daken m.a.w hoe groot is de mogelijkheid stelt men zich dan als leek de vraag, van het ontstaan van een spontane brand.
  • Eric Leysen

    5 jaar geleden
    Ik voorspel dat de voorspellingen niet zullen kloppen.... . Zoals altijd opnieuw wanneer er verwachtingen langer dan één dag gegeven worden....en dan nog. Voorspelling, het woord zegt het helemaal.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Eric Brack,in Belgie regent het maar 7% van de tijd...uw klaagzang hieromtrend is dan ook zeer onterrecht.Overigens in tropische gebieden zijn plaatsen waar het dagelijks regent..dat noemt men de cyclus van verdamping en afkoeling.