Minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V). © BELGA

Geens plaatst Franstalige vacature en wordt weer teruggefloten

De vacature waarmee de eerste voorzitter van het Brusselse arbeidshof is benoemd, was onwettig. De Raad van State heeft de vacature vernietigd omwille van de taalwet in gerechtszaken. Daardoor ziet het er niet goed uit voor de Franstalige eerste voorzitter van het tweetalige hof van beroep en het arbeidshof. Dat schrijft De Standaard.

52 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Onze Vlaamse trado's laten duidelijk uitschijnen dat ze het liefst een 'Franstalige' federale regering zouden vormen. Zo houden ze de touwtjes in handen om aan de macht te blijven (en zelfbestuur voor Vlaanderen te blokkeren). Weliswaar ten koste van de Vlamingen. / cD&v'er Geens is zo een Frans-gezinde. Van $p.a-Groen-PVDA moeten we geen tekening meer maken.
  • Vera Bres

    5 jaar geleden
    Geens ...Ja daar hebben we een aankoop mee gedaan , weet niet waar hij mee bezig is en hij snapt het zelf niet .
  • Franc saas

    5 jaar geleden
    Als ik Geens ziet , dan denk ik ...met deze kerel is er toch wat mis ? en als ik dan lees dat de éérst voorzitter ven het Brusselse arbeidshof enkel Frans spreekt ,dat is hier zeker ook wat mis mee.Ik woon aan de kust , wil je hier in de betere schoen en kleding winkels als verkoper( ster) aan de slag wil...Nederlands,Frans ,en kennis Engels en Duits en dan werken aan een hongerloon !!
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Hopelijk nieuwe verkiezingen over een half jaar en dan hebben we na een maand een Vlaamse regering.En het jaar er op is er confederalisme.Gedaan met de cadeaus uit delen aan de Walen .Cd&v en open vld gaan gezichten trekken als ze zo klein als spa worden.
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    eerst minister van loze beloften en nu dit verwondert me niet dat De Crem het niet meer kan aanzien