Beeld ter illustratie, Brussels Airlines.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Brussels Airlines. © Photo News

CEO Brussels Airlines: “We scheiden van Eurowings maar moeten wel meteen naar de fitness”

Luchtvaart“We scheiden van Eurowings, maar we moeten wel meteen naar de fitness.” Zo kondigde Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines, naar verluidt aan dat de luchtvaartmaatschappij op eigen benen gaat staan. De vakbonden zijn positief gestemd omdat Brussels Airlines op die manier niet langer opgeslorpt wordt in de lagekostenpoot van Lufthansa. “Foerster heeft bewezen dat ze geen marionet is van Lufthansa-topman Carsten Spohr, zoals in het begin gevreesd werd.” Al moet er de komende maanden dus wel gesproken worden over besparingen.

19 reacties

  • Luc Moortgat

    5 jaar geleden
    Brussels airlines blijft dus een hoge kosten maatschappij
  • Chris Hom

    5 jaar geleden
    Met een solide management met jarenlange ervaring in deze sector en de goodwill van de werknemers moet dit een succesverhaal worden.
  • fernand Vaes

    5 jaar geleden
    Juist terug van GR ...en wij vliegen het liest met hen PROFICIAT en moed juliie zulle er komen en een bloemeke vooe het personeel..
  • patrick feyen

    5 jaar geleden
    Voor diegene die vanuit Nederland of Duitsland vliegen denk aan ONZE economie anders schiet er niks meer over. En de politici zouden dat ook beter doen en niet zoals in het verleden Sabena verkopen voor een habbekrats.
  • Dirk Dhaenens

    5 jaar geleden
    Proficiat voor het hele BA-team, eindelijk hebben de Duitsers door dat het businessmodel dat Bernard Gustin op poten had gezet eigenlijk subliem is. Strategische beslissingen worden lokaal genomen en niet ergens ver weg van de realiteit! Wat de BA- ploeg gerealiseerd heeft met oude vliegtuigen en geen centen, daar pak ik mijn hoedje voor af. Ja het gras is altijd groener in het buitenland,... btw de beenruimte is zeker niet minder dan lowcost, het aantal stoelen is gelijk en dunnere rug bij BA!