Verkeerschaos van Hasseltse ring tot aan vertakking in Zonhoven

De avondspits is vrijdagavond flink in de soep gelopen voor wie vanuit Hasselt richting Noord-Limburg moest. En de ellende op de N74 is nog niet gedaan. Het hele weekend wordt in Zonhoven de toplaag voor het vernieuwde kruispunt aangebracht. “We hadden ons verwacht aan serieuze verkeershinder”, zegt Veva Daniëls van Wegen en Verkeer. “Tot maandag 15 uur wordt er continu gewerkt op dit kruispunt. Intussen vragen we begrip van de mensen die daar moeten passeren.”

DJ

De werkzaamheden ter hoogte van de vertakking (N74, N72, N715b) in Zonhoven lopen op hun einde, maar de laatste loodjes wegen wel heel zwaar. Vrijdagochtend om 4 uur begon Wegen en Verkeer met asfalteringswerken die duren tot en met maandag 15 uur. “Tot dan worden, naast het leggen van nieuw asfalt, ook de verkeerslichteninstallaties op de twee kruispunten geplaatst en in dienst genomen. Om deze werken tijdig af te kunnen ronden zal de aannemer zowel overdag als ’s nachts werken. Er zal afwisselend verkeershinder zijn op de Kempische Steenweg en de lokale zijwegen. Maar tijdens de hele werkduur blijft doorgaand verkeer op de Kempische Steenweg wel steeds mogelijk, in elke richting over één rijstrook. Ten laatste vanaf maandagochtend 6.00 uur zal het verkeer op de Kempische Steenweg weer in beide richtingen over twee rijstroken kunnen rijden. In de loop van maandag zullen we dan de verkeerslichten in dienst nemen. Gedurende die werken zal de politie het verkeer regelen. Ten laatste om 15 uur zouden de verkeerslichten operationeel moeten zijn.”

Tot uur vertraging

Wie er vrijdag passeerde, moest op zeker moment rekening houden met een uur extra. In de loop van de avond nam de file wel wat af, maar het bleef erg druk en aanschuiven. “We werken nochtans bewust in verschillende zones, maar daardoor moeten we ook geregeld aanpassingen in de signalisatie uitvoeren. Wie echt niet in de buurt moet zijn, kan beter van en naar Hasselt rijden via de E313 en E314 en de verkeerswisselaar in Lummen”, zegt Veva Daniels. “We excuseren ons voor het ongemak, maar dit zijn zeer tijdelijke werken en we hebben daarom voor de korte pijn gekozen. Na deze werkzaamheden zullen de rijvakken van de Kempische Steenweg en de kruispunten met de Beringer-steenweg en de Heuveneindeweg afgewerkt zijn. De volgende weken zal de aannemer nog enkele afrondende werken uitvoeren naast de rijweg. Voor de kerstvakantie moet het volledige traject rond zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer