Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Recordaantal jobstudenten aan de slag deze zomer

Deze zomervakantie zijn er in ons land 463.500 jobstudenten aan de slag, een record. Het aantal jobstudenten dat in de zomer werkt, steeg de voorbije zeven jaar elk jaar met gemiddeld 3%.

4 reacties

  • Erika Braken

    5 jaar geleden
    Ja dat kan de overheid en de VDAB goed werkzoekende, langdurig werkzoekenden in de steek laten maar intussen je schoolgaande tieners wel werk geven.
  • Noella Vancompernolle

    5 jaar geleden
    Er is iets loos met het systeem jobstudent als dit de reguliere tewerkstelling op de helling zet en bedrijven nauwelijks rekening houden met het feit dat van studenten verwacht wordt dat ze in eerste instantie studeren. Zie er de vacatures op na hoeveel studenten er wel niet gevraagd worden om langdurig in een gewoon arbeidsregime te werken. School is maar bijkomstig, winst is wat telt...
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Jobstudenten zijn goedkope werkkrachten, ondertussen wordt er aan meer dan een 500.000 Belgen een werkloosheidsuitkering betaald.
  • Vera Franck

    5 jaar geleden
    Van die 463.500 jobstudenten is mijn petekind dan toch niet bij hoor . Al 2 jaar koopt de jongen elke week van intrim naar intrim kantoor . Mag zich wel bij sommige gaan aanbieden hoor , maar als ze zijn naam horen en zeggen ze al , we laten wel iets weten . Als Belgiche jongen draagt hij een arabische naam en daar vringt het schoentje telkens , zijn voornaam . Soms zeggen ze in de intrim tegen hem , kom we zullen met je meegaan en we spreken wel even in u naam . Schandalig vind ik het .