Een Ford Fiesta rolt van de band in Keulen.
Volledig scherm
Een Ford Fiesta rolt van de band in Keulen. © EPA

Ford schrapt vijfde van banen in Europa

De Amerikaanse autobouwer Ford treft verregaande maatregelen in Europa. De komende jaren verdwijnen er 12.000 banen in de regio, een vijfde van het totale personeelsbestand. Het aantal fabrieken daalt van 24 naar 18. Duitsland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk worden het hardst getroffen.

9 reacties

  • Joris Peeters

    5 jaar geleden
    Net als GM met Opel begrijpt het moederhuis van Ford in Amerika geen bal van de Europese markt. Slechte strategieën, nog éénvolumers blijven aanbieden terwijl 'iedereen' een SUV of crossover wil, nieuwe onaantrekkelijke modellen (de Ecosport wat een miskleun). Opel zit terug op het goede spoor na de overname door PSA maar voor Ford Europe zie ik het niet zo goed aflopen...
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Als Ford om economische redenen fabrieken sluit dienen zij ook de ontvangen subsidies voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, alternatieve brandstoffen of andere om economische vestigings-redenen verstrekte subsidies terug te betalen. De regel van terugbetaling van subsidies dient opgenomen te worden in de overeenkomsten voor de verstrekking van subsidies voor alle bedrijven, zeker multinationals, evenals de belasting betaling in het land waar de belasting wordt opgebracht.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Nieuwe goedkope werkkrachten gevonden in India ,Afrika en zuid Azie . Het westen heeft afgedaan zal nog alleen jobs kunnen aanbieden in diensten. Aan de jeugd en toekomst begin maar te studeren tot jullie 40 ste , als jullie aan de bak willen komen in het buitenland want daar zal er gevochten worden voor de breins .
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Anderen zullen volgen, want auto's worden onbetaalbaar. Dit zal voor ongeziene werkeloosheid zorgen.
  • Ronald Boudewijns

    5 jaar geleden
    misschien kunnen de Europeanen beter een “Europese” wagen kopen...Of zoals die “strumpf” zou zeggen ipv America first, "Europe first”.......