Vastgoed te koop in Knokke, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Vastgoed te koop in Knokke, archiefbeeld ter illustratie. © Florian Van Eenoo photonews

IN KAART. Sint-Martens-Latem onttroont Knokke als duurste gemeente, zoveel kost een huis bij jou

Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen was in het eerste kwartaal de duurste gemeente in Vlaanderen om een huis te kopen. De mediaanprijs voor een open, halfopen of gesloten bebouwing lag er op 699.750 euro. Knokke-Heist, tot eind vorig jaar de duurste gemeente in Vlaanderen, bezet nu de tweede plaats met een mediaanprijs van 648.750 euro. Op de derde plaats staat Sint-Genesius-Rode (500.000 euro). 

21 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De vergelijking van gemiddelde prijzen is weinig zinvol, wanneer de inhoud danig verschilt. In St-martens-latem staan nagenoeg alleen grote villa's. In Knokke zijn ook veel kleine (rij)huizen. Dezelfde villa is in Knokke of Brussel veel duuder dan in St-Martens-Latem.
  • Vicky Vanglabeke

    5 jaar geleden
    Waarom zitten er gemeentes tussen zonder mediaan? Er worden daar toch ook huizen verkocht? (zeker weten want in mijn gemeente worden er huizen verkocht maar geen mediaan...)
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Al die ellende is begonnen sinds de oprichting van de EU! Alles ging veel goedkoper worden! Ik vind dit echt crimineel gedrag! Rijken zijn stinkend rijk geworden! Een oude knar, genaamd De Croo, kan zich elk jaar een villaatje van €502.000 aanschaffen van zijn “pensioen”! Is dat normaall te noemen? Tel maar op met 5 regeringen! En als je het normaal noemt, dat je kinderen zich kreupel moeten werken om een huis te kopen, scheelt er iets!
  • Tommy Catteeuw

    5 jaar geleden
    Het zou mij niet verwonderen dat de huizen in St Martens Latem kleiner en lelijker zijn. Als je kijkt naar de prijzen in Gent allemaal duurder dan de rest in België maar trekt op niks.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    In Tervuren zijn ze anders ook goed bezig : in een straat hier werden de laatste jaren meermaals villa's verkocht voor ruim een miljoen €. Waar gaan onze kinderen wonen ?