Direct naar artikelinhoud
ReviewRock Werchter

DJ KitKat (Kat Kerkhofs) en MC Ciro (Dries Mertens) op Werchter: préttig is anders

Drie Mertens tijdens zijn dj-set op Rock Werchter.Beeld Francis Vanhee

DJ KitKat en MC Ciro. Wie de act aangekondigd ziet, verwacht misschien niet meteen Kat Kerkhofs en Dries Mertens. KitKat had een weggever moeten zijn, en ‘Ciro’ is de bijnaam van Mertens in Italië, maar wie dat woord door Google haalt komt toch voornamelijk uit op het Expertisecentrum voor Chronisch Orgaanfalen. Nee, wij willen daar niets mee zeggen.

Maar toch. Préttig is anders. Er stond evenwel behoorlijk wat volk aan The Brewery, u weet wel, dat podium dat evengoed uit bierkratten gebouwd had kunnen worden, maar dan was er geen loopbrug om schaars geklede dames op te laten dansen. “Veur de miekes, en de muziek, hé”, zegt een al even schaars geklede jongeman naast me wanneer ik hem vraag waarom hij zijn roodbruine lijf ver van alle andere podia parkeert. Dat Weezer over een half uur aantreedt op de Main Stage lijkt hem niet te kunnen deren. Dat Kat Kerkhofs achter de draaitafels zal plaatsnemen evenmin. “’t Is hier heel den dag sfeer. En af en toe gaan we pintjes halen.”

Een simpel man heeft niet veel nodig, maar Kat Kerkhofs doet toch haar best het publiek te hypen met haar vooraf opgenomen mix. Het leven is mooi wanneer je niet hoeft bezig te zijn met faders en niemand je het kwalijk neemt dat je faket. “Yow yow yooooowww, ik staan hier niet alleen, hé”, aldus La Kerkhofs waarna haar echtgenoot zijn voor miljoenen verzekerde lijf over de hangbrug gooit. Het gekrijs was oorverdovend, maar we dénken dat ‘Basketsloefkes’ van Sam Gooris zijn tred begeleidde.

Kat Kerkhofs.Beeld Francis Vanhee

We kunnen veel schrijven over de set van DJ KitKat en MC Ciro. Dat ‘Wannabe’ niet zo lekker mixt met ‘Les lacs du Connemara’ bijvoorbeeld. Dat mixen tout court al wel aangenaam geweest zou zijn. Maar u leek zich te amuseren, Dries Mertens maakte van mooiboy een werkwoord, en Katrin Kerkhofs heeft weer een extra lijntje op haar cv dat haar ervan weerhoudt louter als voetbalvrouw door het leven te gaan.

“Pintje gepakt, lever naar de zak!”, krijst de blote bast terwijl ‘Pony’ van Ginuwine door de boxen baggert. Kan iemand de échte Ciro even inlichten?