Photo News
Volledig scherm
© Photo News

China roept op tot ‘zero tolerance’ na oproer in Hongkong

Nadat er gisteren geweld uitbrak tijdens een manifestatie voor de democratie in Hongkong, roepen Chinese staatsmedia op tot een nultolerantiebeleid in Hongkong. Dergelijke “ernstige illegale acties” ondermijnen volgens Peking het principe van “één land, twee systemen”, waar de autonomie van Hongkong op is gebaseerd.

5 reacties

  • Kjelt Van de Broeck

    5 jaar geleden
    Gogogo Hongkong! Laat je niet doen!
  • René Mattyns

    5 jaar geleden
    Afspraken zijn ook maar een vodje papier, of het moet bruikbaar zijn om hun wil aan het volk op te dringen.In vredestijd worden meer van die afspraken gemaakt.Nefast voor wat zich nu in Europa afspeelt.Die bende heeft zelfs geen afspraken nodig, net als nu de Chinese dictatuur weer haar kantjes laat zien.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    China wordt een kruitvat en Hongkong is de lont. We gaan dat noch merken.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dat doet de media hier ook als de vakbonden staken maar dit zal wel niet verschijnen in de comment sectie !
  • Antoine Vanpeteghem

    5 jaar geleden
    China zal bij aanhoudend geweld ingrijpen. Misschien hebben ze zelf agitatoren gestuurd om de heethoofden nog meer op te ruien. De vrijheden in Hong Kong zijn een doorn in het oog van Peking. Een ingrijpen van Peking zal alleen maar even tot verontwaardiging leiden in de wereld maar geen enkel ander land zal tussenbeide komen. De Chinezen kunnen dit als voorbeeld nemen om andere eilanden aan te hechten.