© Rudy DECLERCK

Zulte Waregem kan eindelijk eens winnen: zege tegen Cercle Brugge in oefenduel

Zulte Waregem kon eindelijk nog eens winnen in de voorbereiding. In een oefenwedstrijd heeft Zulte Waregem woensdag in Lichtervelde met 2-3 gewonnen van Cercle Brugge. Het haalde daarbij een 2-0 achterstand op.

Koen Verdruye

Jérémy Taravel opende in de 5e minuut de score tegen zijn ex-club en zeven minuten later verdubbelde Dylan De Belder de voorsprong. Op slag van rust milderde de Griekse tester Nikolaos Kainourgios tot 2-1.

Met tester Wackers en een stel jongeren stelde Cercle elf nieuwkomers op na de rust. Op het uur scoorde Ibrahima Seck de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd trof Mathieu De Smet de deklat, maar liet de inlopende Kobe Broos de bal alsnog in eigen doel verdwijnen.

Cercle stelt morgen drie nieuwkomers voor, waaronder één van Monaco. Nog veel werk aan de winkel dus voor beide coaches.

Cercle eerste helft: Hubert - Decostere, Ueda, Taravel, Bassong - Vanhoutte, Deuro, Hoggas, Hazard, Bongiovanni en De Belder

Cercle tweede helft: Goblet, De Baets, Dekuyper, Cassaert, Suffys, De Man, Wackers, De Wulf, Somers, Koshi en Klimov.

Zulte Waregem: Bostyn(46’Bossut), Walsh, Marcq (46’ De fauw), Humphreys, Kainourgios (65’ Nissila), Seck (65’ Van Hecke), De Pauw (65’ De Smet),Soisalo (46’ Harbaoui), Bjørdal, Tardieu (85’ Reichert), Oberlin(85’ Bambi)

Doelpunten: 1’ Taravel 1-0, 9’ De Belder 2-0, 44’ Kainourgios 2-1, 59’ Secq 2-2, 79’ De Smet 2-3.