Een van de oudste cold cases ter wereld is na 33.000 eindelijk opgelost. Het slachtoffer werd vermoord door een linkshandige dader die hem met twee harde slagen bruut de schedel insloeg.
Volledig scherm
Een van de oudste cold cases ter wereld is na 33.000 eindelijk opgelost. Het slachtoffer werd vermoord door een linkshandige dader die hem met twee harde slagen bruut de schedel insloeg. © Kranioti, EF. et al. PLOS ONE. 2019.

Een van de oudste cold cases ter wereld na 33.000 jaar opgelost

Een van de oudste cold cases ter wereld is na 33.000 jaar eindelijk opgelost. Het slachtoffer werd vermoord door een linkshandige dader die hem met twee harde slagen bruut de schedel insloeg.

63 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Misschien was een driehoeksverhouding wel de oorzaak voor de moord, of een wanbetaling, maar dat weten we vandaag nog niet zo zeker. We gaan er alleszins telkens wel flink op vooruit. De knuppels hebben we door de eeuwen wel ingeruild voor moderner wapentuig.
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    En binnen 35.000 jaar komt de waarheid achter de bende van Nijvel aan het licht :-(
  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Er zijn nogal wat schedels gebruikt voor dit onderzoek. Wat als ze die gebruikte schedels ook vinden binnen 33.000 jaar. Hoe gaan ze het dan uitleggen? Wie waren ze, wat deden ze, wat dreef hen. Spijtig tot Jambers er dan niet meer is.
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Wanneer men naar de fractuur kijkt, ziet men dat de hoofdhuid in een boog naar voren gaat, hetgeen erop wijst dat de dader linkshandig was en vóór het slachtoffer stond toen hij het letsel aanbracht. Een rechtshandige zou de boog namelijk in de tegenovergestelde richting geduwd hebben. Waarom men zich nu nog zo druk maakt om een overduidelijk verjaard feit, vind ik volledig onbegrijpelijk.
  • Mario Roman

    5 jaar geleden
    Deze moord is nog verre van opgelost, want men weet niet wie de dader is, enkel de oorzaak