Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom maar één ding echt telt op uw energiefactuur

EnergieZes op de tien Belgen begrijpen verschillende onderdelen van hun energiefactuur niet. Dat blijkt uit een studie van iVox in opdracht van de Federatie van de Belgische elektriciteits- en gasbedrijven (FEBEG). Meer nog: amper één op vijf schat het aandeel van het totale factuurbedrag dat slaat op het zuivere elektriciteitsverbruik correct in! Maar welke elementen doen er voor u dan eigenlijk echt toe?

23 reacties

  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    Is het niet de plicht van een regering om het algemeen belang te dienen? Wat is de betekenis van Volksvertegenwoordiger? Niemand heeft gevraagd om geboren te worden. Dus de maatschappij moet zorgen dat aan onze basisbehoeften word voldaan. Dat wil zeggen gratis het gemiddeld verbruik van een modaal gezin van water, elektriciteit en wie daar boven gaat mag zwaar belast worden. En voor iedereen een betaalbare huur/koop woning.
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    De federale en lokale overheen belagen hetzelfde dus meerdere keren...en dat moeten wij maar normaal blijven vindne....hoe zitvdat met onze zuiderburen ...betalen zijn ook 2 keer voor hetzelfde.....
  • Niels Vanderhoogen

    5 jaar geleden
    Het enige wat belangrijk is...... wat men onderaan de streep betalen moet!
  • syllala algerijn

    5 jaar geleden
    Ik zit bij luminus al vele jaren toen ik 2jaar geleden mij toch niet overhalen om bij een kleinere energieleverancier te gaan werd ik plots opgebeld,waarom ik wou veranderen en ze hebben mij een ander pakket aangeboden en eerlijk ik be geel tevreden veeel minder opleg maar wel spijtig dat ik het verkreeg nadat ik bijna was weggegaan
  • eric meers

    5 jaar geleden
    Factuur wordt opzettelijk ingewikkeld gehouden zodat Jan met de pet in de war geraakt en ervan uit gaat dat het wel juist is , ze kunnen maar moeilijk de waarheid op de factuur gaan schrijven namelijk "extra belastingen "