REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nieuw megadistributiecentrum Zalando komt in Nederland: België loopt 1.500 jobs mis

De Duitse online modereus Zalando is in het zuiden van Nederland gestart met de bouw van een reuzegroot distributiecentrum, van 140.000 vierkante meter of 19 voetbalvelden groot. In het distributiecentrum zouden 1.500 mensen aan de slag kunnen. Ook België was lange tijd in de running voor het distributiecentrum van Zalando. 

19 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    In Duitsland worden nieuwe werknemers tijdens de eerste drie proefdagen nog door het arbeidsbureau betaald. In 2014 bleek tijdens een reportage dat Zalando duizenden werknemers telkens voor drie dagen werk gaf, terug ontsloeg en weer aanwierf voor een proefperiode om zo aan duizenden gratis ingevulde arbeidsplaatsen te geraken op kosten van de belastingbetaler. In principe was er niets onwettig aan. Dat jaar alleen al kreeg Zalando ook in Europa voor 35 miljoen aan subsidies.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    In 2018 waren er volgen het CBS al 732.000 nachtwerkers in Nl. Vooral in centra waar online bestellingen verwerkt worden. Meestal studenten en door interim bureaus gedetacheerde Oost-Europeanen. De meeste werken als oproepkracht zonder vast dienstverband, zonder verzekering, zonder pensioenopbouw en zonder vaste werktijden. Voorwaarden uit de 19e eeuw volgens Van Praag, hoogleraar economie in Amsterdam.
  • Lode vleminckx

    5 jaar geleden
    Iedereen die zich hier wil vestigen maken ze het moeilijk en zelfs onmogelijk vooral in Vlaanderen. Regeltjes en absurde wetjes.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Hoeveel geld zouden die gekregen hebben van de hollanders en hoeveel EU belastingstgeld - subsiedies om naar daar te komen. En hoeveel belastingsvoordelen ??? De politiekers gaan het ons niet komen vertellen! Want zo werkt dat. En die "jobkes", dat zal dik in orde zijn! Ze zitten daar heel goed.
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Paul De Bruyne, erg naief om te denken dat je door lokaal te kopen de economie steunt. Je steunt dan enkel meer graaimogelijkheden voor politiekers en betaald alles 35% duurder. Zelfs internationale boekhoudkantoren adviseren bedrijven om zich niet in Belgie te vestigen maar in Nederland of Duitsland. Peeters heeft daar al 12 jaar lang de bal misgeslagen.