N-VA-Europarlementslid Johan Van Overtveldt.
Volledig scherm
N-VA-Europarlementslid Johan Van Overtveldt. © BELGA

Van Overtveldt: “Ursula von der Leyen lijkt niet de juiste vrouw op de juiste plaats”

binnenlandDe conservatieve ECR-fractie in het Europees parlement, met onder meer N-VA, heeft nog niet beslist of ze de voordracht van Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie zal steunen. Dat zei N-VA-Europarlementslid Johan Van Overtveldt in De Ochtend. De eventuele steun voor von der Leyen zal afhangen van het programma waar ze mee komt, "maar de voortekenen, daar zal ik duidelijk in zijn, zijn niet goed".

57 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    denk dat ze Van Overtvelt nu ook bij Trends niet meer willen. Gebuisd in de praktische proeven
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De belangrijke prioriteit voor Europa is meer centraal georganiseerd Europa op meerdere terreinen zoals buitenlands beleid en handel, industrieel beleid, leger, anders betekenen we niks meer op de wereld. De deelstaten kunnen dan gerust nog autonomie hebben, een beetje zoals de bundes staten in duitsland of de staten in de US.
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    @ J.Collin: Johan Van Overtvelt is bovendien professor economie. Ik denk dat die man best veel beter weet wat hij zegt dat wat zovelen over hem vertellen...
  • Jacques COLLIN

    5 jaar geleden
    Treurig te moeten vaststellen dat het voor velen belangrijker is WIE het zegt,dan WAT hij zegt...
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Amaai man, dat jij dat durft zeggen. Ik geloof in de EU, maar als ik het gevecht zie voor de belangrijke goed betaalde postjes begin ik toch echt te twijfelen. Gaat het om de inhoud of om de centen?