AFP
Volledig scherm
© AFP

Jaguar Land Rover gaat elektrische auto's maken

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover gaat zijn fabriek in Castle Bromwich, nabij Birmingham, ombouwen om er elektrische wagens te produceren. Dat wordt een investering van honderden miljoenen ponden. In eerste instantie zal daar de nieuwe volledig elektrische Jaguar XJ worden geassembleerd. Dat maakte Jaguar Land Rover vandaag bekend. Door de fabriek om te bouwen, worden duizenden jobs gered, klinkt het.

5 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Meer dan de helft van de 25 nieuwe modellen zal volledig elektrisch zijn (bron: BMW). BMW werkt trouwens aan een standaard batterijpakket voor minstens 12 nieuwe volledig elektrische modellen. Vandaag worden de i3X, de i4 en de i-Next uitgetest, volgend jaar op de markt, en volledig elektrisch. Ook de Mini Cooper krijgt een volledig elektrische versie.
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    Ik citeer nogmaals Klaus Frölich : "“De oplossing zal wellicht van de hybride technologie komen,Deze wagens behouden hun vertrouwde verbrandingsmotor, die de nodige kracht en autonomie garandeert. Die krachtbron krijgt echter ondersteuning van een elektrische motor". De elektrificatie bij BMW zal er dus in bestaan , aan een verbrandingsmotor een elektrisch motortje toe te voegen, enkel en alleen om gekende fiscale voordelen.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    De elektrische auto komt er, dat is nu wel duidelijk, op welke manier is bijzaak. Dat heeft ook BMW begrepen, die vervroegen hun elektrificatie met 2 jaar, en brengen tegen 2023 25 (vijfentwintig) nieuwe elektrische modellen op de markt.
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    De elektrische auto interesseert niemand. Het zijn vooral de wetgevers die de technologie willen doordrukken. Niet mijn woorden , maar wel die van Klaus Frölich , verantwoordelijke voor onderzoek en ontwikkeling bij BMW. Maar natuurlijk zal er hier iemand zijn , die het weer beter zal weten.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Warong maar eens aantoont dat het verlies van 600.000 jobs in de automobielsector een mythe is. De productie van EV levert ook werkgelegenheid op.