Automobilist betrapt met 138 km/u in zone 50 in Gent

In Gent is donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd op overdreven snelheid in de Goudstraat en aan Dok Zuid. Eén bestuurder werd betrapt met een snelheid van 138 kilometer per uur, meldt de Gentse lokale politie.

gjs

De controles volgden uit verschillende klachten van buurtbewoners over asociaal en gevaarlijk rijgedrag, zegt de lokale politie. “Daarbij werd vooral overdreven snelheid genoemd, maar ook het frequent negeren van het verkeersbord verboden toegang voor alle voertuigen, en geluidsoverlast door luide muziek uit de auto’s en brullende motoren bij het frequent optrekken.”

Aan Dok-Zuid passeerden tijdens de controle 428 voertuigen waarvan er 99 bestuurders of 23 procent te snel reden. “Elf overtreders kwamen in aanmerking voor intrekking van het rijbewijs. De topsnelheid hier bedroeg niet minder dan 138 km/u. Zeven rijbewijzen werden effectief ingetrokken. Van één bestuurder werd het voertuig geïmmobiliseerd toen bleek dat hij geen rijbewijs had en eigenlijk al een levenslang rijverbod op zijn naam had staan.” In de Goudstraat (zone 30) werden 60 voertuigen gecontroleerd waarvan er drie te snel reden.

bekijk ook

Snelheidsduivel raast politiewagen voorbij aan 200 kilometer per uur… maar begaat vreemd genoeg geen overtreding

Snelheidscontroles voor fietsers: “campagne is nodig”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen