Een monarchvlinder.
Volledig scherm
Een monarchvlinder. © REUTERS

Natuurpunt roept burgers op om hele maand vlinders te tellen

Tussen 6 en 28 juli roept natuurvereniging Natuurpunt iedereen op om de vlinders in zijn tuin te tellen en de resultaten door te geven via vlindertelling.be. De vlindertelling wordt al voor de 13de keer georganiseerd en jaarlijks nemen duizenden Vlamingen deel. Voor het eerst wil Natuurpunt tellingen uitvoeren gespreid over een hele maand, zo laat de organisatie weten.

9 reacties

  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Ben ze al fanatiek in intensief aan het vangen zodat ik zeker niet steeds dezelfde meerdere keren ga tellen. Daarna spuit ik het ene vleugeltje groen en het andere vleugeltje rood met eco-lak en stop ze vervolgens in een plasticzak om ze op het einde van de maand weer los te laten. Dus ik doe trouw mijn burgerplicht en draag mijn steentje bij.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Hier vliegen er af en toe wat voorbij
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    tja, als men de burger de toegang ontzegt tot de producten die de buxusmot selectief bestrijden zal de burger met allesverdelger werken die dan ook alles verdelgt! Bij mij zijn er nog redelijk wat vlinders, ook omdat ik bewust brandnetels laat staan op een bepaalde plaats zodat de vlinders ook hun eieren kunnen leggen. Vlinderstruik trekt ze aan doch biedt ze geen broedplaats.
  • Richard Tolenaars

    5 jaar geleden
    Ik plant bewust bloemende heesters en planten zoals bijvoorbeeld de vlinderstruik en lavendel om de diertjes aan te trekken, maar om ze een maand lang te tellen is teveel gevraagd want er zitten er erg veel nu dus is onbegonnen werk, maar een dag of twee ga ik het wel doen.
  • eduard van herck

    5 jaar geleden
    gisteren nog de colibrivlinder gespot in mijn bloementuin.