Mensen wachten voor een sollicitatiegesprek.
Volledig scherm
Mensen wachten voor een sollicitatiegesprek. © thinkstock

Kwart Belgische werknemers niet geïnteresseerd in andere job

Iets meer dan een kwart van de Belgische werknemers (26 procent) is helemaal niet van plan andere horizonten op te zoeken. Vorig jaar waren dat er nog één op de vijf. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe editie van Talent Pulse, in opdracht van hr-bedrijf Acerta in samenwerking met monster.be.

8 reacties

  • Kristof Degros

    5 jaar geleden
    Als je goed zit, waarom veranderen .. En het gras is niet altijd groener ergens anders. Elk bedrijf heeft zijn problemen, en veranderen zal misschien gewoon andere problemen geven. Tevens als je het dan nog graag doet (of er mee kan leven), waarom dan iets anders zoeken ? En misschien moet je bepaalde voordelen laten vallen dan. Ik krijg regelmatig aanbiedingen om aan andere kant van het land te werken tegen een pak meer loon ... Nee bedankt
  • Timmie Smet

    5 jaar geleden
    Ik heb een bepaalde studierichting gekozen met het oog op een selectie aan jobs later. Maar vele jaren en honderden sollicitaties later besef ik dat ik er niet zal geraken, en moet accepteren wat ik nu heb.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Een job vinden die goed betaald en die je graag doet zijn dun bezaaid. Een andere job leren vraagt ook een grote inspanning. In een grote firma kun je wel eens proberen iets anders te doen, maar een monteur zal zeker geen job aan een bureau willen doen, en omgekeerd ook niet.
  • Ed Buun

    5 jaar geleden
    Vandaag de dag geraak je zelfs niet meer op je werk door de vele files, éénrichtingverkeren, knip's, omleidingen, afgesloten straten, enz... Beter gewoon thuisblijven en wat minder verdienen.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    In onzekere tijden ga je niet zomaar vele jaren dienst opgeven in die andere job ben jij wel de eerste die kan vertrekken als het slechter gaat.bedrijven moeten voor veel jobs af van diploma ervaring leergierigheid opleidingen binnen bedrijf. Hoeveel mensen zouden er werken in de sector voor wat ze ooit geleerd hebben.