Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zo kan u uw energiefactuur verlagen

EnergieHet aantal afbetalingsplannen voor gas en elektriciteit steeg vorig jaar met ruim zes procent tot 125.423. Dat maakt de energieprijzen voor almaar meer gezinnen moeilijk verteerbaar. We geven enkele tips om uw verbruik en factuur enigszins te beperken. 

7 reacties

  • Benny Raes

    5 jaar geleden
    Hoe minder we verbruiken hoe meer ze moeten vragen per kWh om aan dezelfde inkomsten te komen.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Marc dan moet je ook eens kijken naar u verbruik en wat je verbruikt. Ik betaal 160 per maand zonder zonnepanelen en op eind afrekening heb ik is wat extra of tfek ik eens iets terug. En dat er kosten bijzitten is normaal en ja zeker te veel. Maar klagen doen we altijd maar besparen start bij u zelf mss eerst dqar eens kijken.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Zonet waterfactuur gehad, ok dat is wel geen energie maar zelfde verbruik, 156 euro moeten bijbetalen, weeral. Stop met ons te bestelen ! Spijtig dat in een ééngemaakt Europa we onze telecom, water, energie niet in het buitenland als particulier kunnen kopen.
  • marc Deglin

    5 jaar geleden
    5 jaar geleden betaalde ik 85 euro per 2 maanden (met zonnenpanelen) nu betaal ik 120 euro per maand ( nog altijd met zonnepanelen) mijn verbruik is sinds 5 jaar gehalveerd. leg mij die stijging een uit ? enkel extra taksen . als ik niets zou verbruiken , dan zo ook ook nog moeten betalen. enigste oplossing ? alle politici uit de intercomunales (wat kennen die van energie ?) en géén zitpenningen meer.
  • erik vercammen

    5 jaar geleden
    Zeker geen electricsche auto aanschaffen. Dat helpt!