North Sea Wind Power Hub
Volledig scherm
North Sea Wind Power Hub © Videostill

Visionair plan: bouw energie-eilanden als stekkerdoos voor windmolenparken op zee

In de Noordzee worden acht tot tien ‘energie-eilanden’ gebouwd die gaan dienen als stekkerdoos voor windmolenparken. Dat staat in plannen die netbeheerders in Nederland, Duitsland en Denemarken en de Rotterdamse haven hebben gepresenteerd.

16 reacties

  • Maarten Waegemans

    5 jaar geleden
    De CEO’s zijn al bepaald, de kosten daarvoor ook... nu nog afwachten hoeveel de rest gaat kosten om het effectief uit te voeren. Electrabel 2.0
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Prachtig: het zijn de bedrijven die de energietransformatie gaan oplossen. Meteen ook een rendabele investering voor spaarders die nu slachtoffer zijn van de o-rente. Propere energie wil zeggen dat we ons niet te veel gaan moeten ontzeggen, waar extreem groen zo graag mee dreigt. En als het de spaarders zijn die investeren, hoeven ook geen belastingverhogingen. De conument betaalt dan de spaarder ipv de ondemocratische landen die nu naft verkopen. Win-win voor iedereen.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Het hangt er maar vanaf wat je "rendabel" noemt... Is dat dan in termen van "welvaart"? Van "welzijn"? Beide? Onderwijs is nauwelijks rendabel als het zorgt voor werknemers bij bedrijven die geen belastingen betalen. Medisch onderzoek is nauwelijks rendabel als het leidt tot medicijnen die de sociale zekerheid leegzuigen, geproduceerd door bedrijven die nauwelijks belastingen betalen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    De zee is geen terrein voor test case - binnen decennia wordt er wellicht nieuwe energiebron aangeboord - windmolens en zonnepanelen waren dan goed voor de overgangfase - Einstein zocht er leven lang naar .
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    piet devlieger, en die draaien we snel uit een kauwgomballenmachine? Tel maar gerust 10 jaar of langer. Leg ook 18 miljard euro op tafel. Dat is de kostprijs voor 1 reactor. De eigenaar zat onlangs aan tafel bij onze regering om te onderhandelen over het langer open houden van enkele kernreactoren. Raad eens wat Suez/Electrabel vroeg? Een koekje voor bij de koffie of enorm veel geld?