Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/Cultura RF

Europese rekenkamer kritisch voor stresstest banken: “Test moet strenger”

De Europese banken hadden vorig jaar strenger getest moeten worden op hun weerbaarheid tegen economische schokken. De risico's voor het financiële stelsel in de EU kwamen in de zogenaamde stresstest van 2018 onvoldoende tot uiting, schrijft de Europese Rekenkamer in een kritisch rapport.

3 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    De stresstest is een op maat gemaakte test zodat alle banken slagen of niet veel inspanning moeten doen om te slagen. Een echte stresstest zou bijvoorbeeld een scenario kunnen zijn waarbij Deutsche Bank failliet gaat. Dit is trouwens een zeer realistisch risico en Merkle beeft hiervoor.
  • Femke Hermans

    5 jaar geleden
    Wat maakt het uit Benny. Liever als struisvogels de kop in de grond steken. Spreek over crypto en goud en het zijn plots allemaal koekoeks. Het vee word het slachthuis ingereden
  • Benny de Groot

    5 jaar geleden
    'Verlies van vertrouwen', mensen. Lees het goed en begrijp het nog beter. Het monetaire systeem blijft enkel maar draaien door ons vertrouwen in het systeem. Het systeem dat zorgt voor meer armoede en financiele katers voor de gewone burger dan dat het zorgt voor gelijkheid. We gaan elke dag werken voor een loon dat gebaseerd is op schuld en illusie. Papier geprint uit het niets en digitale cijfers op een computerscherm. Geld waarvan meer als de helft niet eens bestaat. Mooi hoor..