(Illustratiefoto)
Volledig scherm
PREMIUM
(Illustratiefoto) © iStock

Scouts leren schieten op Jamboree: niet met katapulten, wél met vuurwapens

Scouts is leren sjorren, kaartlezen of bechamelsaus maken op houtvuur. Maar ook leren schieten. Leden van de jeugdbeweging kunnen het de komende weken leren op Jamboree... in de Verenigde Staten - mét long rifles en pistolen. Scouts en Gidsen Vlaanderen verbiedt de activiteit. “Al kunnen we niet garanderen dat niemand met een cowboyverhaal naar huis komt.”

31 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Dat "iedereen" in Zwitserland een militair wapen in huis heeft mèt munitie is een fabeltje, in het leven gehouden door vuurwapenfanaten, Paul Buckens. Dat is al lang verleden tijd. In grote delen van Zwitserland moeten militaire dienstwapens en munitie verplicht in bewaring gegeven worden bij gemeentelijke opslagplaatsen. Militairen die hun wapen willen meenemen moeten een vergunning hebben en kunnen dan een gedemilitariseerde versie van hun wapen kopen.
  • Luc Bodson

    5 jaar geleden
    Ooit was het hier de normaalste zaak van de wereld. Maar nu oh wee. Hopelijk komt de dienstplicht ooit terug in voege.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Je kan iets correct aanleren zoals autorijden en dan vastellen dat je pupil àlle regels aan zijn of haar laars lapt en een gevaar voor de maatschappij wordt... En we zien de gevolgen van onjuist gebruik quasi dagelijks 'misnoegde ontslagen werknemer knalt ex-collega's neer'...
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Toen ik jong was(50 jaar geleden) vond ik het super om af en toe eens met een geweer te schieten.Tijdens mijn legerdienst heb ik dit met plezier terug gedaan.Ik heb een blanco strafblad en ga ik s'avonds ook geen banken beroven.Laat de jongeren toch gerust met die politieke correctheid.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    In het leger doen ze niks anders en neen ik heb daar geen trauma van integendeel. Wat denk je dat onze jeugd in de nabije toekomst moet leren? Schieten om te overleven. Kijk naar de spanningen in de wereld. Wat denk je dat met watjes spelen uw leven gaat redden? Niks mis mee en plezant al wil de leiding heiliger zijn dan de paus. Waarom zijn deze verenigingen opgericht?