Walter Damen na uitspraak BAS: "Competitie uitstellen en Beerschot in 1A toelaten"

Verrassing van formaat: het BAS heeft woensdag alsnog besloten om KV Mechelen te laten promoveren naar 1A en Beerschot dus in 1B te houden. Een beslissing die onwaarschijnlijk hard aankwam op het Kiel. Vicevoorzitter Walter Damen hield zich dan ook niet in tijdens zijn persconferentie en eist dat de competitiestart wordt uitgesteld én dat Beerschot toch in de hoogste voetbalklasse moet aantreden.

Vanuit Beerschot hebben wij kennis genomen van de teleurstellende beslissing van het BAS. Voor Beerschot voelt dit aan als een zeer onrechtvaardige beslissing omdat men zich enkel gebaseerd heeft op de term 'betrokken' seizoen in het bewuste bondsreglement; Deze interpretatie laat toe dat elke matchvervalsing kan geschieden zolang ze maar niet voor 15 juni van het betrokken seizoen gekend is.

Beerschot trapt geen open deur in door te stellen dat een interpretatie op die wijze een vrijgeleide geeft aan elke club om matchen te regelen op het einde van het seizoen vermits er voor 15 juni van het betrokken seizoen nooit of te nimmer een uitspraak kan gedaan worden.

Uiteraard is dat een voetballand als België onwaardig. Zeker gelet op de internationale uitstraling die we als voetballand willen halen. We vragen aan de Belgische Voetbalbond en de Pro League om hun verantwoordelijkheid op te nemen en dit op zéér korte termijn.

Laat het ons nog eens duidelijks stellen:

- De vordering van de bondsprocureur was zeer duidelijk en weloverwogen.- Het oordeel van de Geschillencommissie Hoger Beroep was ook zeer duidelijk dat er een poging tot matchvervalsing had plaatsgevonden, hetgeen waar het BAS zich voorlopig niet heeft over uitgesproken.- Dat het standpunt van de voetbalbond ingenomen bij het BAS teven niet voor enige discussie vatbaar is, er heeft een poging tot matchfixing plaatsgevonden.

Kortom, zowel de voetbalbond als al zijn instanties achten competitievervalsing als bewezen.

Beerschot vraagt niet maar EIST van de bond en de Pro League dan ook dat ze verantwoordelijkheid nemen en eerlijke ploegen niet afstraft op basis van een onduidelijk reglement.

De bond en de Pro League moeten deze onrechtvaardigheid oplossen door de competitie uit te stellen en Beerschot toe te laten in 1A. Het is aan hen om een duidelijk signgaal te geven aan voetbalminnend België en aan onze supporters dat voetbaal een uitstraling moet hebben van eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Intussen laten wij aan onze supporters weten dat ons project zijn verdere doorgang kent en alhoewel we opnieuw onrechtvaardig worden behandeld dit ons niet zal tegenhouden in onze verdere opmars en uitbouw van de club.

HERBELEEF hier de persconferentie met live updates

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners