© AFP

Diepenbekenaar Ben Hermans in leiderstrui naar slotrit Ronde van Oostenrijk

De Duitser Jannik Steimle (Vorarlberg - Santic) heeft donderdag in de sprint de vijfde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Ben Hermans (Israël Cycling Academy) begint vrijdag in de rode leiderstrui aan de slotrit.

Daags voor de laatste etappe naar de top van de ultrasteile Kitzbüheler Horn trok het peloton van de Ronde van Oostenrijk al naar Kitzbühel, dat vlakbij ligt. Onderweg moest er ook heel wat geklommen worden, maar de finale was vlak. Brice Feillu en Tom Wirtgen, de twee beste renners van een vroege vlucht van zes, kregen in het lastige tussenstuk het gezelschap van Giovanni Visconti, Georg Zimmermann en Ruben Fernandez.

Maar die vijf werden in twee schuiven weer bijgehaald, en ondanks een late uitval van Nic Dlamini werd het een sprint voor de overwinning. Daarin haalde de 23-jarige proloogwinnaar Steimle het voor zijn landgenoot Jonas Koch en de Oostenrijker Patrick Gamper. De Belg Eliot Lietaer werd tiende. Hermans, die woensdag de macht greep, gaat met een voorsprong van 8 seconden op eerste achtervolger Ben O’Connor de slotdag in.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer