Bandenrook.
Volledig scherm
Bandenrook. © Shutterstock

Autobanden en -remmen verantwoordelijk voor helft van alle fijn stof besluit Brits milieurapport

De Britse regering wil harde maatregelen tegen de uitstoot van fijn stof door autobanden en -remmen. Deze dragen volgens een nieuw rapport bij aan de helft van alle fijn stof in Europa.

35 reacties

  • Vandaele jiji

    5 jaar geleden
    Elektriche auto's verbruiken bijna geen remblokken. Dus de helft minder fijn stof door remblokken als fosiele wagens. Nog een reden om elektrisch te gaan. Daarbij wil ik nog pleiten voor een vermogensbeperking voor alle ! wagens Electrisch zowel als Fosiel tot maximum pakweg 80Kw. Meer heeft écht niemand nodig om legaal op de wegen te bollen. Een beter klimaat begint bij jezelf.
  • Patrick Van Assche

    5 jaar geleden
    @Gino Denil. Daar gaan we idd nog bij eindigen met de symboolpraat via dewelke men ons altijd maar meer regels en beperkingen wil laten slikken. Vraag me eigenlijk af wat slechtst is: fijn stof slikken of alsmaar meer regeltjes slikken. Ik vermoed het 2de want men wringt er je de arm ook nog eens bij om ;-)
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Eindelijk correcte info. Waarom werd dat verzwegen door al onze politiekers ? Om geld uit onze zakken te kloppen ?
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Die andere studies van die Luikenaar die na één dag zijn cijfers al moest halveren? Of van die Duitser met een verleden bij de dieselmaffia? Allemaal héél geloofwaardig, Hendrik Patyn ... Maar als u de studie van dr. Messagie zo goed hebt gelezen dat u er onmiddellijk brandhout kan van maken (wat uit uw vragen alleszins niet blijkt), kan u mij ongetwijfeld zeggen waar hij heel concreet de mist ingaat. Ik ben benieuwd ...
  • Dirk Saenen

    5 jaar geleden
    Pure afleiding van het echte probleem : de verbrandings motoren. Afgelopen dagen een paar duizend kilometer gereden : onvoorstelbaar welke uitstoot walm men als "schoon" bestempeld. Een algemeen verbod op verbranding van koolwaterstoffen NU.