© Tom Palmaers

Ouders van Noah in Duitsland voor inrichting rouwkamertje in ziekenhuis

De ouders van Noah De Schepper, de jongen (4) uit Voeren die twee jaar geleden in een Duits ziekenhuis overleed na een mislukte harttransplantatie, gaan vandaag in datzelfde ziekenhuis een speciale kamer inrichten waar ouders met zieke kinderen in alle rust hun verlies kunnen verwerken.

Ruben Steegen

De kleine Noah overleed op 21 augustus 2014 in het ziekenhuis van Giessen (Duitsland) nadat een levensnoodzakelijke harttransplantatie was mislukt. “Toen we dat verschrikkelijke nieuws kregen, konden we nergens terecht”, vertelde vader Frank De Schepper eerder al in onze krant. “We stonden huilend op de gang te wachten om afscheid te kunnen nemen, terwijl het ziekenhuisleven rondom ons gewoon doorging.”

Om andere ouders die vreselijke ervaring te besparen, besloten Frank en zijn vrouw Anja om in overleg met de directie een speciale kamer in het ziekenhuis in te richten waar mama’s en papa’s zich kunnen terugtrekken wanneer ze het moeilijk hebben of rust zoeken. Met hun vzw Noah4Life, die destijds werd opgericht om orgaandonatie te promoten en ouders met zieke kinderen te helpen, verzamelde het Voerense koppel zo’n 5.000 euro. “Door jullie steun op Facebook en de verkoop van de eendjes kunnen we deze mooie kamer nu eindelijk maken”, melden Frank en Anja vandaag op de Facebookpagina van hun vzw. “We zijn sinds zondagavond in Giessen. Bij het binnenrijden van de stad kregen we een erg onaangenaam gevoel. Het is immers hier dat we in 2014 afscheid (van Noah) hebben moeten nemen. Het zal moeilijk worden als we het ziekenhuis binnenstappen, maar we weten dat het voor een goed doel is.”

De ouders zullen vandaag het kamertje inrichten. Het is de bedoeling dat het een warme kamer wordt en er zal ook een foto van Noah worden opgehangen. “Een plek waar ouders terechtkunnen om zich voor te bereiden op het verlies van hun kind.” Op termijn willen de ouders ook in Belgische ziekenhuizen dergelijke rouwkamertjes inrichten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer