Met een spaardouchekop spaar je tot 50% water uit ten opzichte van een traditionele douchekop.
Volledig scherm
Met een spaardouchekop spaar je tot 50% water uit ten opzichte van een traditionele douchekop. © X2O

10 tips om water te sparen in de badkamer

LiviosEen lagere waterfactuur? Klinkt goed! Maar hoe pak je dit aan? Er zijn heel wat manieren om je waterverbruik in de badkamer te verlagen. Bouwsite Livios deelt tien tips waarmee je de overbodige waterstroom aanpakt, zonder in te boeten aan comfort.

18 reacties

  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Digitale kranen? Dus Elektrische rommel aanschaffen om op water te besparen komt volgens mij toch weer op 0 uit. En leg ff een regenwaterinstallatie aan voor een bestaand huis, hoe lang voordat je daar winst van hebt? Inzepen onder de douche en dan weer eerst het water terug op laten warmen voor je eronder kunt ... eh hoe winst? Als je toilet geen spaarknop heeft leg dan een baksteen in het reservoir en tegen te lang douchen heeft tegenwoordig iedere mobiel een timer functie, dat zijn tips!
  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    Waterbesparen brengt niet veel op (financieel) idem voor stroom......je bent al 60 a 70% kwijt aan geld door de 100000'duizend extra vergoedingen die je betaald vooraleer je een liter water of een kwh verbtuikt heb. Dat is de kunst he, betalen voor gebakken lucht. En wat doen onze "prutsers" eraan.......graaien graaien...want die zitten overal aan de bron......en maken de wetten.
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Mannen kunnen toch makkelijk hun urine opsparen en uitgieten op onkruid en anders in afvoer - bespaart enorm op de grand cru (water)die we gebruiken om door te spoelen - boilers lozen per dag in België 20.000 miljoen liter opgewarmd water naar het riool , dat met simpele uitvinding onmogelijk is - geen expansievat hoor .
  • Jeroen Deschrijver

    5 jaar geleden
    Raymond van gasse, maar of je daar dan ook minder lang onder staat betwijfel ik.
  • Pekes stoemp

    5 jaar geleden
    Toch nog even een toevoeging. Ik zie vele mensen die de kraan bijna volledig opendraaien als ze bvb hun handen wassen... Als je deze nu maar een beetje opendraait, en hiervan een gewoonte maakt, zal dit ook al een verschil maken.