Direct naar artikelinhoud
Tour de France

Drama voor Wout van Aert: renner stapt uit Tour de France na zware valpartij

Wout Van Aet.Beeld Photo News

Wout van Aert (Jumbo-Visma) verlaat de Tour de France nadat hij zwaar ten val kwam in de slotfase van de tijdrit van de Tour de France. Bij de tussenpunten had hij nog de tweede tijd. Hij was een van de favorieten voor deze tijdrit.

Van Aert ging in een van de laatste bochten tegen de grond. Hij bleef hangen achter een doek van een hek dat naast het parcours staat. De renner bleef op de grond liggen en werd meteen ter plaatse verzorgd. Hij is later met een ziekenwagen afgevoerd.

Zijn ploeg Jumbo-Visma maakte zijn vertrek uit de Tour bekend op Twitter. “Hij is bij bewustzijn en heeft een vleeswonde aan zijn rechterbovenbeen”, klinkt het.

Uitstekende Tour de France

De drievoudig wereldkampioen veldrijden was bezig aan een uitstekende eerste Tour de France, waarin hij in dienst reed van sprinter Dylan Groenewegen en kopman Steven Kruijswijk. In Albi won hij de tiende etappe door in de sprint de Italiaan Elia Viviani en Caleb Ewan te verslaan.

Bij zijn ploeg Jumbo-Visma blijven ze met gemengde gevoelens achter. Ondanks de knappe tijdrit van kopman Steven Kruijswijk waren de renners toch vooral aangedaan door de val van van Aert: “Zijn val was zwaar te verwerken, hopelijk komt hij de komende jaren nog sterker terug naar de Tour”, vertelde ploegleider Grischa Niermann na afloop.

Operatie

Performance coach Mathieu Heijboer laadt ondertussen weten dat Wout van Aert geopereerd is. “Hij moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven. De wonde is nu helemaal gedicht. Het is hopen dat alles nu goed geneest”, aldus Heijboer. “Voor zover ik weet is er geen sprake van andere blessures.”

Een ambulance brengt Wout van Aert naar het ziekenhuis.Beeld BELGA