Wagen met vier jongeren knalt tegen verlichtingspaal: één dode

© David Van Hecke

Op de Dendermondesteenweg in Destelbergen is zaterdagochtend rond 8.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een auto met vier jongeren erin knalde tegen een verlichtingspaal. Een van hen, een 20-jarige man, kwam daarbij om het leven.

gjs, sln

De vier jongeren reden met hun wagen, een Saab 900i, op de Dendermondesteenweg toen ze net voor de Reinaertweg om een onduidelijke reden van de weg af geraakten. Daar knalden ze op een verlichtingspaal.

Een van de passagiers, een man van 20 jaar uit Wachtebeke, kwam daarbij om het leven. De 19-jarige bestuurder uit Gent raakte lichtgewond. Van de twee andere passagiers raakte er één lichtgewond en een andere zwaargewond. Die 19-jarige man uit Nazareth werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer moest alle inzittenden uit de verhakkelde wagen bevrijden. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, werd verwittigd en stelde een deskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Er zijn geen aanwijzingen dat er een ander voertuig bij betrokken was. De Dendermondesteenweg werd tussen de Eenbeekstraat en de Reinaertweg volledig afgesloten, aldus de politie.

© David Van Hecke

© David Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen