Boris Johnson is topfavoriet om Theresa May op te volgen als hoofd van de Conservatieve partij en de Britse regering.
Volledig scherm
Boris Johnson is topfavoriet om Theresa May op te volgen als hoofd van de Conservatieve partij en de Britse regering. © AFP

Boris Johnson: “Als maanlanding 50 jaar geleden kon, dan moet geregelde brexit ook lukken”

De Britse premier Boris Johnson blijft erbij dat een brexit mét akkoord tegen 31 oktober kan lukken. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in The Telegraph. Een oplossing voor de Ierse grens - een van de grootste struikelstenen in het echtscheidingsakkoord - ligt volgens hem in de technologie. "Als ze 50 jaar geleden een computercode konden maken zodat de terugkeer naar de aarde vanop de maan zonder frictie kon verlopen, dan kunnen wij het probleem van de Ierse grens oplossen.”

20 reacties

  • rudy liessens

    5 jaar geleden
    Hoelang zal hij de premier blijven
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Zolang hijzelf er niet teveel moeite in hoeft te steken want uit het verleden is gebleken dat hij daar een hekel aan heeft. Maar dat zal fus duidelijk niet lukken want politieke vrienden heeft Johnson niet langer op overschot ... wat een van de pot geruite vergelijking ook al weer. Nog een sterker verhaal dan zijn dure haringen.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Keep on dreaming. En, Jos, Elon Musk is er mee bezig!
  • Nicca Vermeirsch

    5 jaar geleden
    Laat ons aub een harde Brexit. De Britse economie gaat imploderen en ze gaan smeken om terug bij de unie te komen. Dumpen die handel !
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Paul Boutsen, waar je die redenering haalt weet ik niet. Nog nooit een contract ondertekent? Je tekent, dan hou je jezelf eraan. Daarom moeten ze betalen. En het gaat vooral om de grens tss ierland en noord-ierland. De Engelsen willen die open houden. Je stapt eruit, dan ook volledig.