De fabriek van Danone België in Rotselaar.
Volledig scherm
De fabriek van Danone België in Rotselaar. © Ponsaerts

Danone verhuist 500 miljoen euro van Rotselaar naar Frankrijk

EconomieDanone België keert 500 miljoen euro uit aan zijn Franse moederbedrijf. Het geld komt van de yoghurtfabriek in Rotselaar. De fabriek beleeft uitdagende tijden, maar Danone blijft er miljoenen in investeren. Dat bericht De Tijd vandaag op zijn website.

15 reacties

  • Jurgen Vanheessen

    5 jaar geleden
    En als je gewone zichtrekening heb in het buitenland met 1000euro op moet het aangeven aan de belastingen schandalig
  • Mike Vanderkerken

    5 jaar geleden
    Zo wordt er veel geld naar het buitenland versluist, het ergste is nog steeds Engie die systematisch de prijzen optrekt om zo de Franse energiegroep EDF van geld te voorzien. Op deze manier helpen we als belastingbetaler de Franse overheid die de hoofdaandeelhouder is van EDF. Vuil boeltje.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Wat is daar verkeerd aan? Het moederbedrijf heeft heel veel aandelen in dat bedrijf en dan is het logisch dat er met de uitkering van dividenden dat geld naar het moederbedrijf gaat. Als ik de helft van de aandelen van BESI bezit, dan vloeien er ook elk jaar miljoenen van Nederland naar België
  • Ward Van Hoyweghen

    5 jaar geleden
    Het zal niet het laatste bedrijf zijn dat vlucht naar andere en betere oorden. Nogal wiedes dat je met uw geld naar betere locaties trekt, je zou voor minder met zo een onbekwaam beleid dat hier gevoerd wordt.
  • Paul De Bruyne

    5 jaar geleden
    Ik koop nooit producten van Danone want alle smaakvarianten zijn afgeleiden vanuit de aardolie. Sinds de reportage van Kobe en Danira zijn dit allemaal giftige additieven die bij de producten gedaan worden. Koop bij de lokale landbouwer, of op de boerenmarkt en zo helpt u de landbouwers. De grote winsten komen niet ten goede aan degene die het nodig hebben.