Johan Van Overtveldt.
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt. © Photo News

Van Overtveldt: “Niet onze schuld dat begrotingstekort oploopt”

Dat het structurele begrotingstekort dit jaar oploopt tot 7 miljard euro, of bijna 4 miljard euro meer dan oorspronkelijk vooropgesteld, is volgens Johan Van Overtveldt (N-VA) niet het gevolg van de val van de regering. Dat zei Van Overtveldt in De Ochtend op Radio 1. Hij countert daarmee de kritiek van Open Vld en MR.

141 reacties

  • Piet Corneel

    5 jaar geleden
    ik zou best zwijgen als ik vanovertveld was,in die 5 jaar regering heeft hij hem 10 tallen keren misrekend.Keer en draai het het tekort is te wijten aan deze regering,onbekwaam en zelf hun zakken vullen!!!!!
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De val van de regering heeft inderdaad niks te maken met het toegenomen begrotingstekort, maar het toenemend begrotingstekort is wel degelijk de schuld van deze en vorige regeringen. Die hebben nagelaten infrastructuur te verbeteren, waardoor de economie schade lijdt en de groei vermindert. Gans het budget voor infrastructuur en de rentebonus worden gebruikt voor meer sociale uitgaven en meer ambtenaren. In geen enkel Europees land zijn die uitgaven zo snel gestegen als hier.
  • Danny Weckhuyzen

    5 jaar geleden
    1 regering ipv 6 en alles was direct in orde. Nu gaat al ons geld naar nutteloze politiekers
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Van Overtveldt: wie zijn schuld is het dan hé,jullie zijn een bende klungelaars jullie verdienen veel geld om te klungelen maar eigenlijk verdienen jullie een stamp onder uw gat ,OCMW spelen voor gans Europa dat zeer veel geld kost .
  • Henri Michon

    5 jaar geleden
    Begrotingsoverschotten in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Ierland, Finland, enz. Dus zij lossen af op de Staatsschuld. Dus het jaar erop weer meer overschot want structureel minder kwijt aan rente en aflossing. Net als deze genoemde landen deden moet België de economie grondig hervormen. Zoiets als bedienden en arbeiders, als publiek en privé, dat moet echt worden gemoderniseerd, het is bijna 2020, niet 1960.