De gelijkenissen tussen Trump en Johnson
Volledig scherm
De gelijkenissen tussen Trump en Johnson © rv

Boris versus Donald: de nieuwe Britse premier lijkt wel erg op Trump

Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. De voormalige burgemeester van Londen volgt zo Theresa May op. Maar het enfant terrible van de Britse politiek toont ook wel opvallend veel gelijkenissen met de Amerikaanse president Donald Trump. En dan hebben we het niet alleen over hun uiterlijk.

10 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Robert Gerts, de GBP is de afgelopen jaren ook stevig gezakt tov andere deviezen (USD, JPY, ...). Volgens u dan ook stomme munten? De koopkracht van de Britten is gedaald onder de chaos in hun parlement. Met Boris Johnson als 1e minister zal hier geen verbetering in komen, integendeel. De UK is een van de meest geglobaliseerde economiëen (5e grootste), maar een 'no-deal' Brexit zal hun ver doen doorzakken. Zowel UK als EU hebben te verliezen, 'no-deal' als dreigement is in eigen voet schieten.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Robert Gerts, benieuwd of 'de Britten' zo blij zijn met Johnson als 1e minister. Het is het parlement dat hem verkozen heeft en niet het volk. Benieuwd of alles zo vlot zal lopen zoals jij stelt en of hij het beste voorheeft met zijn land. De Britten zijn anders ook niet zo onbekend met hoogmoed.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    @ivan de ridder: neen, er werd massaal op hem gestemd omdat hij de arrogante EU zeikers tegen hun ....gaat stampen!! De Britten verkozen MASSAAL om uit de EU te stappen! Iets wat Theresa May jarenlang dwarsboomde!! En DAT zijn de Britten beu. De EU eist miljarden “schadevergoeding”, geen douane of importkosten enz. NO DEAL! Deskundigen zeggen allang de waarheid! De EU heeft angst om het VK te verliezen! Het “stort” van de EU, qua immigranten! En de GBP staat torenhoog tov de stomme euro!
  • Michael Vandamme

    5 jaar geleden
    Geef ze een harde brexit. Ze hebben niks anders gedaan dan landen gekoloniseerd vroeger, nu ze geen winst meer hieruit kunnen halen willen ze terug op hun eigen zijn. Ze moeten alles maar zelf regelen dan
  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    Misschien kan een DNA test uitsluitsel brengen ?