Beelden van de hitte in Frankrijk.
Volledig scherm
Beelden van de hitte in Frankrijk. © EPA

Europa kreunt onder hitte: weeralarmen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland

De Duitse weerkundige dienst heeft vandaag alarm geslagen omdat de temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden Celsius in het Rijnland en het Saargebied. Ook in Frankrijk, Nederland en zelfs in Zwitserland wordt gewaarschuwd voor recordtemperaturen en de eruit volgende risico's voor de gezondheid, vooral van kwetsbare mensen, zoals kinderen, bejaarden en zieken.

8 reacties

  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Ik herinner mij een hete zomer dat het zand in Oostende te heet was om er blootvoets over te lopen, was begin jaren 90. En in Frankrijk hebben we ook lopen zweten en puffen vanwege de hitte, jaren 70 & 80. Klimaat verandert altijd en de mensheid speelt daarin geen rol. Pure propaganda door pseudo wetenschappers! Maar Anuna en Greta zullen nu in hun nopjes zijn. Bende hypocrieten.
  • freddy cardoen

    5 jaar geleden
    In Ierland is het een normale zomer hetzelfde in Schotland.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Marie Vandam,u zegt maar wat zonder u te informeren. Laat ik uw ogen openen: 20ste eeuw: 6 zomers gemiddeld boven 18°c. 21ste eeuw(nog maar 18 zomers oud..8! zomers warmer dan 18°c waarvan 2 boven 19,5°c! In de 20ste eeuw slechts 1 van 19°c en 1 van 19,2°c. U wilde zo graag de waarheid. (bron klimaatsite frankdeboosere)
  • hugo wouters

    5 jaar geleden
    Zonet gezien op TV, in de buurt van Gap werden de renners vergast met een fikse regenbui. Temperatuur zakte tot 23gr. zal zeker welkom geweest zijn voor de renners. Zo zie je maar Greta, dat wij daar niets aan kunnen doen.
  • Kurt Van Hyfte

    5 jaar geleden
    Vroeger noemde men dit een warme zomerdag. Sinds het groene communisme heet dat nu "opwarming van de aarde"