© Shuttestock

OPROEP. Heb jij je partner via het internet leren kennen?

Koppels ontmoeten elkaar steeds meer via het internet. Meer nog, voor het eerst in meer dan 70 jaar hebben datingsites en -apps de rol van grootste koppelaar overgenomen van onze vriendenkring.

‘Hoe ontmoette jij je liefdespartner?’ Deze vraag legde de socioloog Michaël Rosenfeld van de universiteit van Stanford voor aan Amerikanen van alle leeftijden en hij vergeleek de resultaten met gegevens uit het verleden. “Voor heteroseksuele koppels in de VS leiden online ontmoetingen het meest tot koppelvorming”, besloot hij.

“Het internet biedt de snelste en meest efficiënte manier om veel mensen te ontmoeten”, verduidelijkt Relatietherapeut Chloé De Bie, bekend van onder meer ‘Koppels’ op VTM. “Dan is de kans groot dat daar een match tussen zit. Ondertussen vinden mensen het ook raar wanneer je als single niét op Tinder zit.”

Heb jij je partner via het internet leren kennen? En wil je erover vertellen voor een reportage in de krant? Vertel dan kort in onderstaand formulier hoe jouw relatie tot stand kwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER