De nieuwe Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
De nieuwe Britse premier Boris Johnson © AFP

Boris Johnson: “Verenigd Koninkrijk moet beste land ter wereld worden”

buitenlandBoris Johnson heeft om 12.30 uur het Britse Lagerhuis voor het eerst toegesproken als nieuwe Britse premier. Dat verliep erg onrustig: de premier werd verschillende keren onderbroken door geschreeuw vanop de oppositiebanken, wat trouwens ook gebeurde toen Labour-leider Jeremy Corbyn het woord nam. 

52 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Maudy Van Leeuwen u bent een EU hater maar weet u wel waarom u de EU haat want u weet net zoals zovele niet eens wat het allemaal doet. en met zever sinds de EU is alles duurder toen het nog frank was werd ook alles duurder en steeg het loon niet gelijk mee net als nu. maar ja klagen en zagen alleen niet weten waarom enkel meelopen omdat veel dat zeggen.
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Iedereen heeft het recht om te dromen natuurlijk.
  • Marc van Leeuwen

    5 jaar geleden
    Dat is de énige juiste instelling! Geen dronkelap (junker) en land-en volkverradende EU-politici. Zelfs als het niet lukt, ze hebben tenminste nog geprobeerd het tij te doen keren en er wat van te maken. Daar worden ze voor verkozen!
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Benieuwd of hij een no deal Brexit erdoor zal krijgen met dergelijke wilde fantasieën, UK is geen grootmacht meer en allang geen unie meer. Schotland, Londen, Ierland en Wales zullen zich willen afscheuren. Hun economie zit op het randje van recessie, een no deal duwt hun erover. Dromen is goed, maar even realistisch blijven. Bedrijven vertrekken ondertussen ...
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Jean Paul Peelos de EU is echt niet bang van een NO deal Brexit anders hadden ze al lang heronderhandeld. De Britten hebben datzelfde akkoord al " keer verworpen als de EU bang is dan hadden ze allang aangepast maar doen dat niet. En als de Britten niet bang zouden zijn van No deal waarom hebben zij dan al tot 2 keer voor uitstel gevraagd. Jan De Cock maar bij een Brexit zal schotland onafhankelijk willen worden weg geld van de waardevolle schotse gronden