NASA
Volledig scherm
© NASA

Nooit geziene natuurbranden teisteren Noordpool

Natuurbranden vinden wel vaker plaats in het noordpoolgebied - tussen mei en oktober - maar dit jaar is de omvang en de intensiteit ervan, volgens wetenschappers, “in minstens 10.000 jaar niet meer gezien”. De meer dan 100 poolbranden woeden al sinds vorige maand en zijn duidelijk te zien op satellietbeelden.

59 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    "Nooit geziene" omdat er vroeger geen satellieten waren. Er zijn altijd bosbranden in de Tundra geweest. Sommige planten hebben dit zelfs nodig om zich voort te kunnen planten.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Ferdinand,hoe komt het dan dat er een steeds sneller stijging is van CO-2 in de atmosfeer die blijkbaar niet wordt opgenomen? 200 jaar geleden was er veel meer groen wereldwijd dan nu.Die stukken groen die er zijn 'bijgekomen',wegen niet op tegen dat wat er al gerooid is en platgebrand.En de klimaatmodellen zaten er naast..de t°stijging gaat nog sneller. In Belgie hebben we vorige week weeral eens een generale repetitie op dat vlak meegemaakt..ook hier in Zwitserland.
  • Lydia Van Bogaert

    5 jaar geleden
    paul goetghebeur, die ontbossing en dieren die hun habitat verliezen en de vervuiling is omdat er geen gelijke verdeling is en omdat de grillen en hebzucht en gemakzucht van veel (rijke) mensen geen grenzen kennen
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Elk jaar zijn er heidebranden in ons landje en nochtans zijn de temperaturen nooit zo hoog geweest. Een achtergelaten stuk glas kan spontane ontbranding veroorzaken. Maar natuurlijk gaat men het deze tijden aan de opwarming van de aarde wijten.
  • Jacqueline Sels

    5 jaar geleden
    @ Wim Claes. Lees het artikel grondig. Staat er in.