EPA
Volledig scherm
© EPA

Lewis Hamilton pakt pole in Duitsland, dubbel drama voor Ferrari

Formule 1 Ferrari ziet rood in Hockenheim, maar dan wel schaamrood. Na de opgave in Q1 voor Sebastian Vettel, moest ook Charles Leclerc in Q3 de handdoek in de ring gooien. De Monegask kon met soortgelijke technische problemen als Vettel de box ook niet verlaten en dus was het meteen een tiende startplaats voor Leclerc en de laatste voor Vettel. Ferrari blijft in de hoek waar de klappen vallen. Tussen al het Ferraridrama door pakte Hamilton een zoveelste polepositie.

18 reacties

  • JOANNES HOSTE

    5 jaar geleden
    Kleine ontwerpfout met grote gevolgen bij Ferrari. De oorzaak, het gebrek aan mogelijkheden om nieuwe onderdelen te testen op de piste. En het bewijs dat computermodellen niet beantwoorden aan de werkelijke omstandigheden.
  • Patrick Hoste

    5 jaar geleden
    Een gebrek aan discipline is de grootse oorzaak bij het falen van Ferrari. Ze hebben nood aan team leiders die NIET van Italiaanse afkomst zijn zoals destijds met Jean Todt en Ross Brawn.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    De zwanengang van Ferrari ?
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Hamilton is de beste omdat hij met de beste auto rijd, zet hem in een Williams en hij start ook van achteren. Hij is wel beter dan zijn team genoot en dat is ook zo voor Verstappen. Mogelijk is Honda beter volgend jaar dan wordt Verstappen kampioen. Anders is het terug Mercedes of Ferrari maar met Charles Leclerc. Je moet altijd eerst jou team genoot verslaan.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Dat de Ferrari's achteraan en vanuit het middenveld moeten starten verhoogt natuurlijk wel het kijkplezier.