17-jarige fietsster levensgevaarlijk gewond na aanrijding op weg naar fuif: “Auto had groen licht”

© mph

Een 17-jarige fietsster is zaterdagavond op weg naar een fuif aangereden door een auto. Het meisje uit Nijlen raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Lier. Volgens het parket had de auto groen licht en kon hij niet meer stoppen voor de fietsster.

gjs

Het ongeval gebeurde rond 22.55 uur aan de verkeerslichten op het kruispunt De Lindekens in Bouwel. De fietsster kwam uit de richting van Grobbendonk en stak het kruispunt over richting Herenthout. Samen met enkele vrienden was de tiener op weg naar een openluchtfuif van de Chiro verderop in Bouwel. Ze werd aangereden door een Hummer die uit Nijlen kwam en in de richting van Herentals reed. De bestuurder van de Hummer was een 22-jarige, eveneens uit Nijlen.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder van het voertuig groen licht had en niet meer kon stoppen voor de fietser”, zegt een woordvoerster van het parket van Antwerpen. “Hij legde ook een negatieve ademtest af en er zijn geen aanwijzingen dat hij aan een overdreven snelheid reed.” De fietsster zou dus door het rood zijn gereden. “Maar het onderzoek loopt nog”, benadrukt de parketwoordvoerster.

Over de toestand van het slachtoffer wordt later pas gecommuniceerd.

© mph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen