Opel Astra’s op de parking van de Engelse fabriek in Ellesmere Port.
Volledig scherm
Opel Astra’s op de parking van de Engelse fabriek in Ellesmere Port. © AFP

Franse autobouwer dreigt Britse fabriek te sluiten naar aanleiding van brexit

De Franse autobouwer PSA, eigenaar van het Britse merk Vauxhall, dreigt ermee zijn fabriek in het Engelse Ellesmere Port te sluiten en de productie naar het Europese vasteland te verhuizen als de brexit de fabriek verlieslatend zou maken. Dat schrijft de krant Financial Times. 

17 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Goed en doe er een open in Genk !
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    Wie een hond wil slaan vindt allicht een stok of elk excuus is goed...
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Al drie jaar meningen over de Brexit, maar niemand die weet wat de consequenties echt zijn. De laatste drie jaar was de groei in het UK overigens groter dan hier. Geen enkele voorspelling kwam uit, zoals grotere werkloosheid of een exodus van (financiële) bedrijven. In die drie jaar heeft de EU nog geen aanstalten tot een begin zelfreflectie gemaakt: dat is pas zorgelijk.
  • Johan De Clercq

    5 jaar geleden
    Jaja de brexiteers moeten de economie redden met stilton kaas, burberry handtassen, bbc feuilletons, de voetbal, Barbour vissershoedjes, marmite bouilllon, kettle chips en fevertree tonic...... Haha...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    "Als de Brexit de fabriek verlieslatend zou maken". Ook indien de fabriek zonder Brexit verlieslatend zou zijn zou ze gesloten of verplaatst worden. Voor de zoveelste keer staat Carlos Tavares ophef te maken over iets dat mogelijks zou kunnen gebeuren. De Franse stijl : veel schuim opkloppen om niets te vertellen.