Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © photo_news

Wet die geneesmiddelen in België moet houden is geschorst

Honderden geneesmiddelen zijn moeilijk verkrijgbaar in België omdat ze in het buitenland duurder zijn. Daardoor kopen bedrijven de medicijnen in ons land op om ze met winst elders door te verkopen. Een wet die daar iets aan wilde doen, is geschorst door het Grondwettelijk Hof. Dat bericht Gazet van Antwerpen vandaag.

46 reacties

  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Maggie heeft er voor gezorgd dat de producenten goedkoper in België leveren. Hierdoor heeft ze budget om deze terug te betalen. Maar onze goedkopere voorraad verdwijnt naar het buitenland. Ook de producenten zijn hier niet tevreden mee, want zij blijven met hun duurdere buitenlandse voorraad zitten. De oplossing is de prijs optrekken tot op het niveau van het buitenland en de terugbetaling beperken tot het bedrag dat nu ook al terugbetaald wordt.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Waarom mag de bevolking eens geen wetten maken want onze vertegenwoordigers verdraaien de wetten naar hun kant!
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Ghijs de block weet heel goed dat die wet er nooit door zou komen haar baas vhst en co doen alles voor de bilderberggroup en de respectievelijke lobby’s of wie denkt u dat de wijngaarden en de haciënda van Merkel en co betaalde
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Met andere woorden : wij mogen creperen !
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Voor ze een wet maken eerst toetsen of dit wel kan. Er is vrij verkeer in Europa van personen en goederen dus wat hadden ze verwacht. Ieder bedrijf groot of klein probeert zoveel mogelijk winst te maken.