Haya verscheen vandaag bij het gerechtshof in Londen. Ze wordt bijgestaan door een team topadvocaten, onder leiding van de gehaaide barones Fiona Shackleton.
Volledig scherm
Haya verscheen vandaag bij het gerechtshof in Londen. Ze wordt bijgestaan door een team topadvocaten, onder leiding van de gehaaide barones Fiona Shackleton. © REUTERS

Gevluchte prinses Haya start rechtszaak om dochter (11) te beschermen tegen verplicht huwelijk

Prinses Haya, de zesde echtgenote van sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69), is in Londen haar juridische strijd begonnen tegen haar man. Volgens de 45-jarige halfzus van de koning van Jordanië wordt haar elfjarige dochter gedwongen te trouwen. Ze vluchtte met Al Jalila en zoon Zayed (7) vanuit Dubai naar het Verenigd Koninkrijk om bescherming te vragen. Daarbij griste ze ook 30 miljoen euro cash mee.

8 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Volgens de internationale verdragen zijn enkel de rechtbanken van de landen waar de kinderen geboren werden bevoegd om zich uit te spreken over een eventueel voogdijschap. En een minderjarige meenemen op een internationale reis zonder toestemming van de andere ouder is juridisch gezien ontvoering. Het zou anders nogal een soep worden als een in België geboren kind door zijn/haar arabishe vader ontvoerd wordt en de Belgische moeder eist dat dit kind terug gebracht wordt.
  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Ik hoop oprecht voor die arme sjeik dat zijn andere vrouwen niet dezelfde acties ondernemen, zes processen is toch iets te veel voor een arme immer leuk kijkende man die duidelijk plezier heeft in het leven.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    David Van Laer zij heeft haar kinderen niet ontvoerd, zij zijn uit vrije wil meegegaan met haar!
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Allemaal heel erg maar hoe kan een Engelse rechtbank nu uitspraak doen als ze haar kinderen heeft ontvoerd vanuit Dubai. Laat staan dat een Westerse uitspraak enige invloed heeft op een reguliere wetgeving van een land, laat staan de gehele wetgeving van het midden Oosten ivm echtscheiding. Een Europese rechtbank moet zich niet bevoegd verklaren in zulke situaties.
  • Michael Dimers

    5 jaar geleden
    Een kind van 11 jaar uithuwelijken ??? Barbaren !!!