Gavin Newsom, gouverneur van Californië.
Volledig scherm
Gavin Newsom, gouverneur van Californië. © AP

Krijgt gouverneur van Californië Trump op de knieën met nieuwe wet voor belastingaangifte?

De gouverneur van Californië heeft vandaag een wet ondertekend die Amerikaanse presidentskandidaten verplicht om hun belastingaangifte van vijf jaren openbaar te maken vooraleer hun naam op het stembiljet mag staan. Met die nieuwe maatregel hopen de Democraten om Trump eindelijk zo ver te krijgen dat hij inkijk verschaft in zijn financiën.

8 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    De Amerikaanse Grondwet (niet California) bepaald de qualificatie waar iemand aan moet voldoen om President te worden.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Onze ministers en volksvertegenwoordigers moeten ook hun belastingsaangifte niet openbaar maken. Ze moeten alleen hun mandaten openbaar maken om belangenvermenging tegen te gaan. Maar je ziet dta ex-politiekers nadat ze stoppen met de politiek het ene vette mandaat na het ander binnen rijven. Waarschijnlijk een uitgestelde beloning voor bewezen diensten. Hetzelfde verhaal bij hoogeplaatste ambtenaren en militairen die op een aankoopdienst gewerkt hebben.
  • ernest vandewinkel

    5 jaar geleden
    Trump heeft toch duidelijk iets te verbergen .
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    wat heeft trump te verbergen ????
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    Laat maar komen, denkt Trump. De IRS heeft bijna jaarlijks een uitgebreide audit uitgevoerd zonder boetes als gevolg. Dan kan hij eisen dat alle volksvertegenwoordigers hetzelfde moeten doen. Nanci Pelosi bvb, 200+ million US$. Hoe?