Mary Lou McDonald, de leidster van Sinn Fein, staat de pers te woord in Belfast.
Volledig scherm
Mary Lou McDonald, de leidster van Sinn Fein, staat de pers te woord in Belfast. © AP

Ook Belfast lust Boris Johnson niet: “Het kan hem weinig schelen als Ierland lijdt onder brexit”

De Britse premier Boris Johnson is vandaag in Noord-Ierland voor ontmoetingen met de vijf voornaamste Noord-Ierse politieke partijen. Na moeizame gesprekken met politieke leiders in Wales en Schotland eerder deze week, heeft Johnson het ook in Belfast niet onder de markt. Sinn Fein-kopstuk Mary Lou McDonald zei dat het de Britse leider wellicht weinig kan schelen als het Ierse eiland lijdt onder een harde brexit.

5 reacties

  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Wie wind zaait zal storm oogsten en uiteindelijk zullen de Britten na een hoop ellende de ogen openen en ontdekken dat het hun eigen pers en politici zijn die hen hebben voorgelogen en in de problemen hebben gebracht. Het is de taak van de EU haar burgers te beschermen tegen gevaar van buitenaf en afvalligen en dat kan alleen met hermetische grenzen zonder noord-Ierse uitzondering. Ik begrijp zelfs niet waarom ze ooit zijn aangesloten als ze nooit van plan waren EU te respecteren en aanvaarden.
  • Johnny Chanet

    5 jaar geleden
    Brittannië staat op uiteenvallen. Daarbij hebben ze al veel geld verloren door de ontwaarding van hun munt en het zal nog erger worden. Engeland en Amerika krijgen de leiders die ze verdienen, zijn niet de slimste. Wel de hardste roepers.
  • René Neeskens

    5 jaar geleden
    Wat iedereen al dacht, komt er nu stilaan uit : Boris- Floris gaat enorme problemen veroorzaken. Het VK is indertijd al begonnen met een afscheiding, door gewoon niet mee te doen met de euro. Ze rijden daar altijd een alternatieve koers, zowel op de weg, als met het munt- en metriekstelsel. Dat geldt ook voor migratie- en vluchtelingenregels. Paspoort ? Kennen we niet...
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    ik denk dat hij problemen zal krijgen met vraag naar onafhankelijkheid van Schotland en Wales, met de Ira geen onderhandelingen maar terrorisme met de EIS te willen aansluiten bij Ierland. Als je dan nog in rekening neemt dat men al duizenden militairen in reserve reeds voorzien voor onrusten de kop in te drukken dan staat die bedriegelijke, slimme Brexit-Britten mooie tijden te wachten !
  • Yves Pinoy

    5 jaar geleden
    Boris Johnson zal in Brussel niet meer bereiken wat May al had genegotieerd. Het zal een harde Brexit worden waarbij Ierland de dupe zal zijn. Noord-Ierland zal nooit een hereniging willen tot spijt van Sinn Fein. Ierland in zijn totaliteit lijkt in feite een beetje op Vlaanderen en Wallonië: twee verschillende culturen.