Lichaam van vermiste tiener teruggevonden in Ourthe

© Sudpresse

Het lichaam van de 15-jarige jongen die gisteren in de Ourthe viel, is teruggevonden. Duikers van de civiele bescherming en een sonar van de Scheepvaartpolitie uit Zeebrugge hebben de hele ochtend naar de jongen gezocht.

yb, gjs

De Luikse tiener was met vrienden aan het spelen op de oever van de rivier, toen hij uitgleed en in de Ourthe viel. Een van zijn vrienden trachtte hem nog met de moed der wanhoop uit het water te halen, maar is daar niet in geslaagd. De jongen slaagde er klaarblijkelijk ook niet in om de oever op eigen kracht te bereiken.

Woensdagavond werd met man en macht tot ongeveer 20.30 uur naar de jonge drenkeling gezocht, maar helaas zonder succes. Daarom werd beslist om donderdag (vandaag) de grote middelen in te zetten: duikers van de civiele bescherming en een sonar van de Scheepvaartpolitie kwamen ter plekke om de Ourthe te doorzoeken over een vrij lange afstand stroomafwaarts van de plaats waar de jongen in het water is gevallen.

Die zoektocht leverde rond de middag een droevig resultaat op: het levenloze lichaam van de jongen werd teruggevonden.

“Het lichaam van de jongen werd teruggevonden rond 12.30 uur op een honderdtal meter van de plaats van het ongeval. Water is een lastig element: het lichaam was woensdag misschien niet op die plaats toen de brandweer er zocht”, zegt David Rimaux, commissaris van de cel vermiste personen. “De brandweer had toen geen sonar en moest dus blind duiken.”

Er zal nu een autopsie uitgevoerd worden op het lichaam van de jongen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen