Lichaam vermiste tiener gevonden in Ourthe

Er werd met man en macht naar de vermiste tiener gezocht. © SUDPRESSE

Het lichaam van de vijftienjarige jongen die gisteren in de Ourthe viel, is teruggevonden. Duikers van de civiele bescherming en een sonar van de Scheepvaartpolitie uit Zeebrugge hebben de hele ochtend naar de jongen gezocht.

yb

De Luikse tiener was met vrienden aan het spelen op de oever van de rivier, toen hij rond 16 uur uitgleed en in de Ourthe viel. Een van zijn vrienden trachtte hem nog uit het water te halen, maar slaagde daar niet in. De gevallen jongen kon ook niet op eigen kracht de oever bereiken.

'Het lichaam van de jongen werd rond 12.30 uur gevonden op een honderdtal meter van de plaats van het ongeval. Water is een lastig element: het lichaam was woensdag misschien niet op die plaats toen de brandweer er zocht', zegt David Rimaux, commissaris van de cel vermiste personen. 'De brandweer had toen geen sonar en moest dus blind duiken.'

Gisteravond werd tot ongeveer 20.30 uur vruchteloos met man en macht naar de jongen gezocht. Vandaag werd de hulp van duikers van de civiele bescherming ingeroepen en een sonar van de Scheepvaartpolitie ingezet. De Ourthe werd stroomafwaarts volledig zoorzocht.

Die zoektocht leverde rond de middag het droevige resultaat op. Er wordt nu een autopsie uitgevoerd op het lichaam.