REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

ING pleit voor nulrente op spaarboekjes

ING België pleit voor een nulrente op spaarrekeningen. Momenteel heeft de wetgever een minimumvergoeding van 0,11 procent vastgelegd, maar de bank wil het debat hierover graag openen. Dat zei topman Erik Van Den Eynden vandaag in de marge van de halfjaarresultaten. 

124 reacties

  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Die bank komt er bij mij niet in. Er zijn nog banken.
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Ik ben ING klant en ben deze maatregel niet genegen. Beter zou zijn dat de raad van bestuur, het directiecomité, het topmanagement enz. Inlevert op hun salaris en vergoedingen i.p.v. de klanten op hun petieterige rente die ze ontvangen. En anders moet de bank maar stoppen met het aanrekenen van beheerskosten. Alle klanten moesten hun geld eens weghalen. Ze zouden wel anders zingen.
  • Patrik Boons

    5 jaar geleden
    Komt topman Eric van den eynden ook gratis werken? Altijd hetzelfde, een jaar of vijf komen en dan ontslag nemen of krijgen, een paar miljoen in de zakken en de rest kan den boom in.
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Klagers, de banken nemen deze beslissing net om te zorgen/te voorkomen dat ze niet met ons belastingsgeld gered moeten worden en dat dit nooit meer zal voorkomen. De banken moeten deze maatregel nemen van de overheid om een goede CET ratio te behouden (toont aan hoe stabiel en solvabel ze zijn), want anders wil de overheid niet meer garant staan voor jullie bedragen op die rekeningen. Meer banken gaan dit doen.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    De speculerende en fraudeleuze banken redden met onze centen was dan misschien toch niet de beste optie..